УНСС с първи изпити от предварителнатa сесия за кандидат-студенти

Бъдещите студенти в икономическия ВУЗ No.1 днес имат тестове по бъгарски език и география

3692 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Днес ще се проведат първите два изпита от първата предварителна кандидатстудентска изпитна сесия в Университета за национално и световно стопанство (тестове на хартиен носител по подобие на SAT), съобщиха от пресцентъра на УНСС.

Изпитът по български език и литература ще започне в 09:00 часа, изпитът по география на България - от 14:00 часа. Всеки месец от октомври до юни включително се провеждат електронни единни приемни изпити. Приемът в УНСС е само с успешно положен кандидатстудентски изпит и минимален бал „добър“ от дипломата за средно образование.

Първенците от проведените за първи път състезания за кандидат-студенти по финанси и счетоводство и „Млад икономист“ и конкурса по счетоводство получиха специални сертификати, които удостоверяват, че им се признава оценка отличен (6) за кандидатстудентски изпит. Приемът на студенти в УНСС е по професионални направления.

Целта е те да избират специалност, след като са изучавали блок от фундаментални университетски дисциплини и са натрупали знания, които да им позволят да се ориентират в избора на професия. В УНСС се обучават бакалаври в шест професионални направления: "Икономика", "Администрация и управление", "Политически науки", "Право", "Обществени комуникации и информационни науки" и "Социология, антропология и науки за културата".

Кандидатстудентският изпит се състои от задължителна и специална част. Задължителната част включва: модул 1 – изпит по български език и езикова култура (20 въпроса), и модул 2 – изпит по математика – основи (20 въпроса), а специалната – модул 3 (40 въпроса), е по избор от четири изпита: математика, български език и литература, история на България и география на България.

Коментари: 0