Удави се тонрежисьорът на "Властелинът на пръстените"

Майк Хопкинс е загинал по време на рафтинг

Холивудският звукорежисьор Майк Хопкинс, който два пъти получи „Оскар” за работа над филмите „Властелинът на пръстените” и „Кинг Конг”, се е удавил, съобщиха световните агенции.

По данни на полицията, нещастният инцидент се е случил в събота на Северния остров на Нова Зеландия по една от реките, по които 53-годишният Хопкинс се е спускал заедно с приятели. Тялото му е било открито от спасителен хеликоптер. Другите двама от компанията не са пострадали.

През 1992 г. Хопкинс подписва договор като звукорежисьор в продукцията на сър Питър Джаксън - "Живите мъртви". Това е и филмът, който слага началото на продължилото 20 години сътрудничество между двамата. Хопкинс и Джаксън работят заедно по  "Божествени създания", "Властелина на пръстените" и "Кинг Конг". Освен, че спечелват Оскари за последните два, екипът им е бил номиниран и за наградите през 2008 г. с хитовата продукция "Трансформърс".

Хопкинс е участвал и в създаването на филми като "Последният император" на Бернардо Бертолучи и "По острието на бръснача" на Ридли Скот.

Коментари: 0