В Сингапур стартира проект с гаражи в небето

"Гаражите в небето" ще транспортират леките коли в асансьор до желаното ниво с помощта на биометрична система за пропуск, разположена в подземния етаж

Строител от Сингапур се е насочил към най-богатите, изпитващи проблеми с паркирането, като продава луксозни апартаменти, в които собствениците могат да държат автомобилите си в хола, дори и да са на последния 30-и етаж в сградата, съобщава Financial Times.

Проектът, намиращ се близо до главната улица в града, "Орчард Роуд", предлага т. нар. "гаражи в небето", които автоматично транспортират леките коли в асансьор до желаното ниво с помощта на биометрична система за пропуск, разположена в подземния етаж.

"Проектът наподобява визията на музей", казва Лени Супарман, мениджър в KOP Properties, който е двигателя на идеята,

Цените на 56-те апартамента варират от 7,8 млн до 25 млн. долара за мезонет с пространство за паркиране на четири автомобила.

Проектът, който е първият по рода си в Азия, може и да пожъне успех в най-гъсто населената с милионери държава в света. По изчисления на Boston Consulting Group над 17% от домакинствата в града-държава с население от 5,1 млн. души имат състояние на стойност над 1 млн. долара.

В Сингапур, наред с Хонконг, има повече автомобили "Мазерати", "Ферари" и "Ламборгини" на глава от населението от всяко друго място в света.

Коментари: 0