Варна посреща 18 круизни кораба през 2014

Вече има и две резервации за пасажерни кораби през 2015 г.

3716 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Варна посреща 18 круизни кораба това лято. Морската ни столица очаква оживление и тълпа от богати туристи, които ще пристигнат по море. До момента са подадени заявки за 18 визити на морските лайнери. Миналата година техният брой е бил 13, заяви шефът на Морска гара Варна Евгени Игнатов, съобщи "Монитор".

По предварителни сметки морската ни столица би трябвало да бъде посетена от около 10 хиляди туристи пристигнали по море. Първият круизен кораб се очаква на 18 април, срещу Великден. Плавателният съд е под бермудски флаг и на борда му ще има 1200 пасажери. Най-силните месеци за посещения на пасажерските кораби са месеците септември и октомври.

Последният кораб, който ще посети Варна през тази година, ще пристигне на 21 октомври. Съдът е под бахамски флаг и на борда му ще пътуват 900 туристи. Най-много посещения в морската ни столица през идващото лято ще направи луксозният бутиков пасажерски кораб "Хармони Джи", който побира едва 50 души и вози предимно богати американци. "Плавателният съд е нещо между яхта и малък пасажерски кораб", уточни Евгени Игнатиев. "Хармони Джи" ще акостира на Морска гара - Варна цели седем пъти.

Игнатиев разкри още, че вече има две пасажерски компании, които са резервирали дати за пристигането на корабите им във Варна през 2015 г.

Подкрепи Economic.bg