Великобритания забрани да се шофира с Google Glass

Според властите на Острова това може да разсее шофьора и да причини пътен инцидент

108 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Министерството на транспорта на Великобритания забрани използването на Google Glass по време на шофиране, предаде Digital Trends. Ако шофьор бъде хванат да използва очилата с добавена реалност, които все още не са пуснати в продажба, ще трябва да плати 60 паунда глоба (около 70 евро) и ще трупа наказателни точки.

Очилата на Google позволяват на хората да получават различна информация пред очите си, докато ги носят. Ще може да се разглеждат снимки, да се гледа видео, да се показва текст, да се използва навигация, и всичко това благодарение на връзката със смартфон и операционната система Android.

Според властите на Острова обаче това може да се окаже опасно, тъй като шофьорите може да се разсеят и да причинят пътен инцидент.

Дисплеят в "очилата на бъдещето" е разположен малко над очите, за да може ползвателят да не се разсейва от основните си занимания. Преглеждането на информацията става с леко навеждане на главата и извиване на врата. От Google твърдят, че веднъж овладени,тези движения са толкова слаби, че няма да се усещат от околните.

Представители на компанията все още не могат да отговорят на въпроса кога "очилата на бъдещето" ще бъдат пуснати в масова продажба. Отбелязват само, че първият модел ще бъде готов в началото на 2013 г., а вероятната им цена ще е около 1,5 хил. долара.

Подкрепи Economic.bg