Виена е най-добрият град за живеене в света

На последното място в списъка се нарежда Багдад

4136 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Виена остава най-добрият град за живеене в света, сочи международната класация Quality of Living 2014 на консултантската компания Мърсър. Проучването се провежда всяка година сред работещи в чужбина висши мениджъри и служители и оценява качеството на живот в 223 големи града, предаде БТА.

Градовете се оценяват в десет категории, сред които политическа и социална обстановка, икономически условия, образование, обществени услуги и транспорт. Австрийската столица изпъква с голяма преднина в областта на жилищните условия и обществения транспорт, както и заради голямото разнообразие от ресторанти.

За пета поредна година Виена заема челното място в класацията, следвана от Цюрих, Оукланд, Мюнхен и Ванкувър. На последното място в списъка се нарежда Багдад.

"Това, че градът за пореден път е отличен за високото си качество на живот, е отличие и същевременно отговорност, защото Виена прави инвестиции в тежки периоди. Това отличие е доказателство, че "виенският път е верният", каза кметът на града Михаел Хойпл.

Подкрепи Economic.bg