Vivacom финансира създаването на мобилни приложения

За първи път телекомът ще осигурява и финансиране за победилите апликации

332 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
VIVACOM стартира конкурс за нови идеи за мобилни приложения, които могат да бъдат от полза на българските граждани в тяхното ежедневие. За първи път телекомът ще осигурява и финансиране за победилите апликации. Конкурсът с името NewBornIdeas ще бъде дългосрочен и ще се провежда два пъти в годината. Инициативата ще бъде представена за първи път по време на предстоящия StartUP Weekend, който се осъществява с подкрепата на телекома във VIVACOM Art Hall от 15 до 17 ноември 2013 г.

Журито в конкурса включва представители от двата фонда за начални рискови инвестиции - LAUNCHub и Eleven. VIVACOM и StartUP фондацията ще търси прогресивни идеи за мобилни приложения за операционната система Android, предназначени за локална употреба от българските телеком потребители. Мобилните приложения трябва да са базирани на иновативна новородена идея, която може да улесни живота и ежедневието на гражданите на България или да спомогне за справянето със съществуващ проблем.

В първия етап на конкурса може да се кандидатства до 5 януари 2014 г., а победителят ще бъде избран до края на януари. Той ще получи финансиране за осъществяване на проекта си, безплатна интернет услуга от VIVACOM и подкрепата от Andoid платформата VIVA Apps за популяризиране и монетизиране на проекта.

VIVACOM е номинирана в категорията "Корпоративна социална отговорност" на конкурса "Мистър и Мисис Икономика", организиран от списание "Икономика". Гласуването е на сайта на конкурса и ще продължи до 24 ноември. На 26 ноември победителите в отделните категории ще бъдат обявени на бляскава церемония в Националния исторически музей (НИМ).
ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.
Подкрепи Economic.bg