Volkswagen с нов субкомпактен кросовър

Очаква се компанията да покаже модела на автомобилното изложение в Женева

84 ~ 1 мин. четене

Автомобилният производител Volkswagen е разработил нов субкомпактен кросовър на автомобилното изложение в Женева, който според информация на изданието Auto Bild, ще бъде показан на автомобилното изложение в Женева през март. Серийното производство на модела ще трябва да стартира през 2016 г.

Предполага се, че новият модел ще заеме мястото между произвеждания в Бразилия Taigun и по-голмия като размери Tiguan. Версията на модела вече е готова и се очаква да излезе най-много след две години.

Новият субкомпактен кросовър на Volkswagen вероятно ще бъде изграден на модулната платформа MBQ. Предполага се, че много от техническите компоненти на автомобила ще бъдат заети от Volkswagen Polo. Предното окачване на паркетника с 5 места ще бъде McPherson, а задното - торсионна греда. Ще се предлага и версия 4Motion.

Моторите са добре познати - бензинови и дизелови с обем 1.2, 1.4, 1.6 и 2.0 литра. Към тях ще се присъедини и новият 1.0-литров турбо-двигател с 3 цилиндъра. Неговата мощност е 110 к.с, а максималният въртящ момент - 175 Нм. Хибридна версия няма да има, но моделът ще получи роботизирана DSG-трансмисия.

Коментари: 0