Volkswagen създава още 50 хил. работни позиции до 2018 г.

Компанията понастоящем разполага с 48 собствени завода в цял свят

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Немският автомобилен концерн Volkswagen (VW) ще създаде допълнителни 50 хил. работни места до 2018 г., предаде ИТАР-ТАСС. След като новите назначения станат факт, общият брой на работещите в компанията ще се повишат от 550 хил. на 600 хил. души.

VW, която понастоящем е най-голяма автокомпания в Европа, през 2018 г. ще се превърне в най-крупната и в света. „Планираме да открием минимум 10 нови завода, 7 от които ще бъдат в Китай“, разкрива Бернд Остерло, председател на Борда на директорите на компанията.

„На фона на кризата в автомобилното производство в Европа, ние трябва да укрепваме позициите си. Компанията се разраства и поради тази причина се нуждаем от все повече служители - по-малко за заводите ни в Европа и повече за заводите ни в Китай. Това са общо около 50 хил. нови работни места до 2018 г.“, отбелязва още Остерло.

Компанията понастоящем разполага с 48 собствени завода в цял свят. Ежедневно от конвейра слизат около 26 хил. готови автомобила от марките Volkswagen, Аudi, Porsche, SEAT, Skoda. Германският концерн е собственик и на луксозните брандове Bentley, Lamborghini и Bugatti.

През 2007 г. VW прие „Стратегия 2018“, ръководена от нов мениджърски екип. Тогава за компанията работеха близо 325 хил. служители по целия свят. Увеличението до 550 хил. включва и почти 30 хил. позиции в Германия. 125 хил. служители на компанията пък се присъдиняват към марките Scania, MAN, и Porsche Holding Salzburg, както и Porsche AG и Ducati.

Коментари: 0