Втори ден "на кафе пред парламента"

Напрежението вчера ескалира

204 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

За втори пореден пред сградата на Народното събрание ще се проведе новият вид протест срещу правителството на правителството на Пламен Орешарски. Организираният като разширение на вечерните протести флашмоб "На кафе пред парламента" започна вчера, като създателите му приканват към демонстрации "преди работа или в обедната почивка, който - когато може".

"Пиенето на кафе" се очаква да започне в 8:30 ч. тази сутрин. Днес обаче зоната за сигурност пред парламента ще бъде разширена, след като вчерашния протест ескалира. Първо пострада зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолов, която беше замеряна с яйца, домати и тоалетна хартия. Депутати и министри трудно успяваха да стигнат до залите на парламента и да излязат от НС, след като кортежите им бяха блокирани.

В обръщение към нацията, след ескалиралото вчера напрежение, председателят на парламента Михаил Миков заяви, че интереси в енергетиката подклаждат агресията. Миков е убеден още, че само успокояването на обстановката и търсенето на изход с общи усилия ще изведе България от сложната социална, политическа и икономическа ситуация, в която се намира страната днес.

Подкрепи Economic.bg