W Motors представя арабски суперавтомобил за милиони

Съвсем в стила на Изтока, колата ще е най-ексклузивният модел в света и ще бъде произведена едва в седем екземпляра

3641 ~ 2 мин. четене

На автомобилния салон в Катар, който започва от 29 януари, ливанската компания W Motors ще представи първия в света арабски суперавтомобил - LykanHypersport. Съвсем в стила на Изтока, колата ще е най-ексклузивният модел в света и ще бъде произведена едва в седем екземпляра. Всеки от тях ще струва 12,4 млн. катарски риала (3,4 млн. щатски долара), съобщава агенция Speed-Press.

Чудото е разработвано в продължение на шест години с помощта на германското тунинг-ателие RUF, влязло в ролята на технически консултант и доставчик на агрегати, както и на Magna Steyr в ролята на доставчик. Други достойни партньори на скъпичкия проект са фирмите Viotti и ID4Motion, занимаващи се с моделиране и създаване на прототипи и с разработването на електронни системи. 

LykanHypersport е с боксеров 6-цилиндров мотор с два турбокомпресора с макс. мощност 750 к.с. и макс. въртящ момент от 1000 Нм. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 2,8 сек. Макс. му скорост е 390 км/ч. Ако сравним арабина с основния му конкурент - Bugatti Veyron Super Sport, чиято макс. мощност е 1200 к.с., ще видим че данните са доста близки – ускорение за 2,5 сек и максимални 430 км/ч.

LykanHypersport ще е със светодиодни фарове с инкрустирани по тях диаманти, триизмерен холографски дисплей, интерактивен приборен панел и седалки със златни конци. Всеки купувач на чудото ще получава и поръчков ръчен часовник от специална серия на фирмата Cyrus Klepcys, като цената на един такъв екземпляр е над 200 000 долара. 

Първите купувачите ще получат своите суперколи през септември тази година. По-късно в гамата на W Motors ще се появи и Supersport.

Подкрепи Economic.bg