Явор Гечев става временно шеф на Фонд "Земеделие"

Той ще изпълнява длъжността до назначаване на изпълнителен директор на ДФЗ-РА

Явор Гечев става временно шеф на Фонд
184 ~ 1 мин. четене

Скандалът в земеделието продължава с отстраняването на директора на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов и неговият заместник Виолета Александрова. Двамата са освободени от Управителния съвет на ДФ "Земеделие", съобщиха от земеделското ведомство.

До назначаване на изпълнителен директор на ДФЗ-РА временно да изпълнява длъжността беше избран Явор Гечев.

След като вчера ръководството не успя да се събере на заседание, днес това стана възможно. Така се стигна до отстраняването на Николов и Александров. Вчера оставките им бяха поискани, но двамата са категорични, че няма нарушения в работата им.

Проблемите в сектора започнаха с внезапното намерение на земеделския министър Димитър Греков да иска овакантяването на ръководните постове във Фонда.

Междувременно членовете на УС на ДФ "Земеделие" гласуваха отпускането на финансов ресурс в размер на 19 898 793 лв., който се разпредели по различни схеми на държавни помощи.

Сред тях са държавна помощ за компенсиране на загуби, понесени от земеделските производители за напълно пропаднали площи, държавни помощи, свързани с изпълнение на мерки по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните, както и други важни за земеделските производители държавни помощи.Подкрепи Economic.bg