Забраниха на Vivacom да предоставя телефонни услуги на НОИ

Комисията за защита на конкуренцията е постановила, че телекомът не е имал право да участва в конкурса по избор на изпълнител на поръчката

308 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Vivacom не е имала право да спечели конкурс за предоставяне на далекосъобщителни услуги на Националния осигурителен институт (НОИ). Това е постановила Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). В становището се посочва, че участникът е следвало да бъде отстранен, тъй като е предоставил оферта, която не отговаря на предварително обявените условия в поканата за участие.

Комисията е постановила, че решението на управителя на Националния осигурителен институт (НОИ) Бисер Петков за класиране на участниците и определяне на изпълнител на процедура на договаряне без обявление за възлагане на обществена поръчка с предмет „Предоставяне на далекосъобщителни услуги чрез обществена далекосъобщителна клетъчна мрежа на лицензиран оператор по стандарти GSM и UMTS или еквивалент с национално покритие", трябва да бъде отменено.

Бившият държавен телеком е променил първоначалното си предложение в ущърб на възложителя, като едностранно е допълнило, че следва да бъде заплащана допълнително определена сума след изчерпване на броя безплатни минути към всички останали мобилни мрежи в страната.

КЗК връща процедурата на етап договаряне с кандидатите за определяне на условията на договора съгласно изискванията на възложителя в поканата за участие, при съобразяване с мотивите в решението.

Подкрепи Economic.bg