Забраниха в САЩ вноса и продажбата на Galaxy S2 и Galaxy Tab 10.0

ITC налага забраната заради нарушение на патент на Apple, който засяга неговото функциониране при плъзване на пръст по дисплея

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Американската международна комисия (ITC) издаде забрана за вноса и продажбата на мобилните устройства на корейският гигант Samsung Galaxy S2 и Galaxy Tab 10.0 в САЩ, съобщи The Wall Street Journal. ITC налага забраната заради нарушение на патент на Apple, който засяга неговото функциониране при плъзване на пръст по дисплея.  Друг нарушен патент обхваща жаковете за слушалки в устройствата. В забраната са включени и още няколко устройства, но за момента все още не са известни. 

Комисията отхвърли останалата част от исканията на Apple, според които корейската компания е нарушила патенти, свързани със самия дизайн на iPhone. Компанията е подала иск и за забрана на вноса на нови устройства на Samsung в САЩ, но делото ще започне през следващата година.

Войната между двата гиганта Samsung и Apple продължава. Макар че двата забранени модела Galaxy S2 и Galaxy Tab 10.0 на корейската компания са стари, те все още генерират сравнително добри продажби и тяхната забрана в САЩ може да доведе до значителни загуби за компанията в нейния световен пазарен дял.

Подкрепи Economic.bg