Забраняват на офшорни компании да притежават български медии

Депутатите подготвят и закон за монополите, който имат за цел "да освободи потребителите от зависимостта им от мобилни оператори, еректроразпределителни дружества и топлофикации"

96 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Офшорни компании няма да могат да притежават печатни медии, радиа и телевизии. Това каза в ефира на TV7 депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той обясни, че тези промени са залегнали в нов законопроект, който ще бъде внесен в Парламента тази седмица. "Има 20 забрани в закона къде не могат да участват офшорните фирми", обясни Цонев.

Депутатите подготвят и закон за монополите, който имат за цел "да освободи потребителите от зависимостта им от мобилни оператори, еректроразпределителни дружества и топлофикации". "Законовите мерки срещу монополите ще бъдат гласувани до Нова година", обеща Цонев.

По темата с бюджета за 2014 г., Йордан Цонев беше категоричен, че той няма да прилича на ни нито един бюджет от последните 23 години. "Ще бъде различен по това, че в него за първи път приоритетите ще бъдат изведени през конкретни сметки с конкретни пари. Т.нар. програмно бюджетиране, което беше по желание досега, сега ще бъде изведено извън министерствата. Ние определяме три приоритета в този бюджет - социална политика, икономически растеж и образование. Тези приоритети ще се обезпечат с един доста революционен подход - сумите, предназначени за развитие на тези политики ще се извадят в два отделни фонда или сметки, които ще обезпечават проектите по тези програми. Тоест трябва да се кандидатства, за да получиш средства. Министерствата ще разполагат със средства от оперативните програми. Този процес, за да има успех, трябва да бъде прозрачен. Тоест по точно определени критерии да се кандидатства", обясни Цонев.

Подкрепи Economic.bg