Започват публични дебати за програмата за селските райони

Целта на срещите е да подобри нивото на информираност на земеделските производители

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Министерство на земеделието и храните организира провеждането на публични дебати за бъдещето на програмата за развитие на селските райони след 2013 г. в страната.

Целта на срещите е да се популяризира и подобри нивото на информираност на земеделските производители за Общата селскостопанска политика на ЕС за периода 2014 - 2020 г. Обсъдени ще бъдат и основните моменти, които ще залегнат в бъдещата Програма за развитие на селските райони, 2014 - 2020. Това ще допринесе за насърчаване на потенциалните кандидати да се възползват от предоставеното подпомагане, добавят от земеделското министерство.

Първият дебат ще се проведе в град Кула, в зала училище „Просвета 1882", на 20 март 2013 г. На следващия ден са предвидени обсъждания в Чипровци, в административната сграда на общината и на 21 март 2013 г. - в Бяла Слатина, ресторант "Скът".

На срещите ще бъдат засегнати основни аспекти на общата селскостопанска политика след 2013 г., директните плащания и пазарната подкрепа, приоритети на политиката на ЕС след 2013 г. и новата Програма за развитие на селските райони.

Лектор ще бъде Свилен Колев, Национален инициативен комитет на Движение "Модерна България", зам.-директор на Фонд "Земеделие" (2010-2011).

Подкрепи Economic.bg