Запорът няма да възпрепятства работата на БДЖ

Няма забавяне в плащанията към персонала

Снимка: Стилиян Гребеничарски

72 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

По повод на информацията за запориране на сметки на Холдинг Български държавни железници от страна на финансова институция - облигационер, от ръководствот на Холдинга излязоха с официално съобщение.

В него се признава за наличие на запорирани сметки на Холдинга, но това няма да възпрепятства работата на националния железопътен превозвач, тъй като досега той е извършвал своята дейност в изключително тежко финансово състояние и запорът не е прецедент.Към днешна дата няма забавяне на плащания към персонала на холдинга и дъщерните дружества.

"През последната една година се водят тежки и интензивни преговори с банките кредитори с цел възстановяване на загубения през годините диалог. Съставена е работна група, включваща представители на банките, „Холдинг БДЖ” ЕАД, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерство на финансите. В рамките на преговорите с част от представителите на банките кредитори има сближаване на позициите, но по някои от темите съществуват разногласия. В тази връзка всяка една от банките може да предприеме съответните законни действия, за да защити своите интереси.", се казва още в съобщението.

От ръководството изразяват оптимизъм, че скоро ще има сближаване по въпросите, където все още съществуват разногласия.

Подкрепи Economic.bg