Засилен трафик и ремонти в "голямото прибиране"

Половин милион българи се очаква да пътуват днес

Днес се очаква засилен трафик към София и големите градове. В последния празничен ден близо половин милион бългаи ще пътуват към родните си места, а с цел безопасно прибиране ще бъде създадена промяна в организацията на движение, съобщават от агенция Пътна инфраструктура.

Движението при виадукта "Бебреш" в посока Варна - София на магистрала "Хемус" ще се извършва в две ленти. 

Без промяна остава пътуването в района на виадукта при 67 км на магистрала "Тракия", при който от миналата година са въведени промени в организацията на движението във връзка с ремонта на съоръжението. 

При засилен трафик в посока Пловдив - София ще бъде въведен обходен маршрут за леките автомобили - движението ще се отбива при пътен възел "Церово" към пътя Септември - Велинград. 

Днес от 14 до 20 ч. се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 т по шест направления. Ограничението не важи за камиони, които превозват бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари. 

От пътната агенция припомнят на шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват указанията на контролните органи.

БДЖ осигури 14 хиляди допълнителни места във влаковете си по най-натоварените маршрути. Движат се и допълнителни автобуси по най-натоварените направления в страната. 

От Гранична полиция съобщават, че очакват трикратно повишение на потока автомобили, които влизат в страната.

Коментари: 0