Здравен пакет покрива и разходи за хомеопатични лекарства

Корпоративни клиенти са тези, които купуват застраховката за служителите си

6186 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Шест месеца след пускането на полицата Premium, ЗАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" вече предлага нова здравна застраховка. Продуктът "Здравна грижа" покрива широк спектър медицински услуги в България, като новост за пазара е покритието на разходите за хомеопатични лекарства. Възможността се дава още от базовото ниво на застраховката (стандарт), която има варианти оптимум и лукс.

Светла Несторова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" коментира при представянето на полицата, че допълнителното здравно осигуряване не е пенкилер, но два възможност да се избегне чакането за направление при личния лекар и да се посети директно нужния специалист.

"Имаме 300 договора с болници в цялата страна и собствена мрежа лечебни заведения", изтъкна още Несторова. Тя поясни, че има два начина за достъп до медицинска помощ - чрез координатор на "Булстрад" или самостоятелно.

В обхвата на застраховката са включени профилактика, болнична и извънболнична помощ, здравни грижи, дентална помощ, разходи за лекарства, помощни средства и консумативи, като се предлагат и разширени покрития за наблюдение на бременност и раждане при жените. "Покритията могат да се комбинират гъвкаво - на "лего" принцип", обясни Светла Несторова.

Застрахователят вече има няколко договора с корпоративни клиенти. Следващата стъпка пред дружеството е да развива продукта, за да стане достъпен и за индивидуални клиенти. Цената на стандартното покритие започва е около 400 лв. на година.

Коментари: 0