АБВ ще обсъди с БСП обща президентска кандидатура

Партията на Първанов е против поставянето на предварителни условия

АБВ ще обсъди с БСП обща президентска кандидатура
АБВ ще се отзове на поканата на БСП за среща за президентските избори, но е против поставянето на предварителни условия. Това коментира на пресконференция заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

"Ние ще участваме в такива разговори, получили сме покана, ще се отзовем, но е малко неприлично да се поставят предварителни условия за това какви теми, в това число и какви имена могат да бъдат коментирани", заяви Петков.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че лидерът на АБВ Георги Първанов и бившият социален министър Ивайло Калфин не могат да бъдат общи кандидати на левицата.

"Лошото е, че БСП изпусна 6-7 месеца да говорим за политики и да оценим президентската институция", коментира Петков. По думите му изборът на Росен Плевнелиев за президент на България е голям провал.

"БСП не е казала една дума за президентската институция, а това е големият политически провал от основаването ѝ - изборът на ГЕРБ на Росен Плевнелиев за президент на България. Това е катастрофа, която ГЕРБ причини на България и българските граждани. Вместо БСП да се мобилизира, да направи всичко възможно да участва в схема, която да доведе до разумен избор, партията бави топката", допълни той.

Според Петков БСП прекалено много е проточила процеса, а резултатът от вътрешното допитване в партията не е изненадал никой.

АБВ е пред подписване на политическо споразумение с Движение "Гергьовден". Това ще стане факт вероятно следващата седмица.

Коментари: 0