Adidas впечатли инвеститорите в Европа, акциите ѝ скочиха с над 9%

Печалбите на Amazon и Apple продължават да тласкат Nasdaq нагоре, докато другите големи щатски индекси падат

Adidas впечатли инвеститорите в Европа, акциите ѝ скочиха с над 9%

Снимка: Pixabay

Пореден ден индексът Nasdaq Composite завършва с повишение, подкрепен от печалбите на Amazon и Apple, като това беляза най-дългата серия от покачване от година насам. Индексът натрупа преднина от 0.04 на сто до 7891.78 пункта. В същото време другите големи щатски индекси се спуснаха под нивото на отваряне като S&P 500 се раздели с 0.14% до 2853.58 пункта, за което основно повлия изоставането на енергийния и финансовия сектор. Индексът Dow Jones се понижи с 74.52 пункта до 25509.23 след поевтиняване на компанията Procter & Gamble с 1.2%. 

В Европа търговията беше разнопосочна и на фона на негативните настроения, индексът DAX добави 0.34 на сто към стойността си до 12676.11 пункта. Впечатляващо представяне направи производителят на спортна екипировка Adidas, чийто акции поскъпнаха с 9.4%. На борсата в Лондон преобладаваха продажбите, което изпрати индекса FTSE 100 на червено до 7741.77 пункта. Цената на златото остана сравнително стабилна през деня, като ценния метал се търгуваше около 1212 долара за тройунция в края на деня, докато среброто поскъпна с 0.11 на сто до $15.45, след като привлече по-голямо внимание от инвеститорите. Цената на петрола остана под натиск, като завърши деня на при 66.70 долара за барел, а сортът Брент се раздели с 0.16 процента от цената си до $72.

БВП на Великобритания

Пазарните участници ще се съсредоточат върху първата оценка на британския БВП за второто тримесечие, което ще даде допълнителни указания за състоянието на икономиката. Докладът, ще бъде публикуван от Службата за национална статистика в 11:30 часа и се очаква да разкрие, че икономиката е нараснала с 0.4% през тримесечието април-юни, след като се е увеличила с 0.2% през Q1.

Applied Industrial Technologies

Акциите на компанията дълго време се движат в рейндж в границите 68-76 долара, но от началото на май се формира локален възходящо движение, което може да прерасне в тренд при пробив на горната граница на рейнджа. Индикаторът MACD формира възходящо пресичане  в положителната зона, което очакваме да даде импулс на покупките и предстоящо поскъпване до по-високи нива.  

USD/CHF

Валутната двойка се движи в рейндж около 50 дневната средна в сравнително тесни граници, което не е подходящо за търговия между зоните на  съпротива и подкрепа. В такъв случай търсим пробив с  потвърждение на границите на рейнджа за влизане в позиция, като с приоритет са сигналите за покупка, защото основния тренд е възходящ.

Copper

Цената на медта се намира във фаза на консолидация след силното поевтиняване до 270 долара, при което технически трябва да следим за пробив под нивото на подкрепа, което ще даде сигнал за продължаване на спада. Формирането на дивергенция с помощта на индикатора Стохастик и образуваното възходящо пресичане ни кара да смятаме, че предстои обръщаща формация, която да повиши суровината до стойности около 300.

S&P 500

Щатският индекс се движи във възходяща посока, подкрепен от добрите финансови отчети за второ тримесечие на 2018 и е съвсем близо до историческия максимум достигнат в началото на годината. Индикаторът MACD подкрепя покачването, но сигнализира за отслабване на купувачите. Очакванията ни са за леко отдръпване от нивото на съпротива и генериране на нов възходящ импулс с цел достигане на нов максимум.
Коментари: 0