Акциите на Domino’s скочиха след любопитно признание

Цената на ценните книжа надмина 430 долара за брой

Акциите на Domino’s скочиха след любопитно признание

Снимка: Facebook/Domino's Pizza

2486 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Милиардерът Бил Акман заяви в сряда, че хедж фондът му Pershing Square е натрупал 6% дял в американската компания за доставка на пици Domino’s Pizza, като е продал акциите си в Starbucks. Акман разкри, че е продал делът си в Starbucks след бързия отскок на веригата за кафе от пандемията. В същото време той е закупил акциите на Domino’s след отстъпление.

Пред WSJ инвеститорът обясни, че за кратко акциите на Domino’s „драстично паднаха в цената поради причини, които не разбрахме и успяхме да сменим Starbucks за Domino’s“. Той допълни, че е започнал да купува акции на Domino’s за около 330 долара за брой.

Не получихме толкова, колкото бихме искали, но притежаваме малко под 6%“, добави Акман.

Мениджърът на хедж фондовете залага много на завръщането на ресторантьорството, търговията на дребно и хотелиерството. Най-големите му дялове в края на 2020 г. са в Lowe’s, Hilton, Restaurant Brands и Chipotle.

След изказването на Акман акциите на Domino’s Pizza скочиха с повече от 3% до максимума си за деня около 435 долара на брой. В същото време ценните книжа на Starbucks паднаха с 2.3% в сряда.

Square Pershing притежаваше Starbucks на стойност над 1 млрд. долара в края на миналата година. След като достигнаха дъното през март 2020 г., акциите на Starbucks се възстановиха бързо, завършвайки годината с над 20% ръст.

Domino’s е чиста франчайз компания и интересно е, че те бяха първите, които инвестираха в технологии и доставка. Те притежават своята инфраструктура за доставка и не е необходимо да разчитат на компании като DoorDashes на света“, обяснява Акман.

Коментари: 0