Ако ДСБ излезе от властта, управлението няма да се разклати

Няма разнобой между мен и премиера Бойко Борисов, категоричен е Цветан Цветанов

Ако ДСБ излезе от властта, управлението няма да се разклати
224 ~ 1 мин. четене
Автор: Лора Горовска
Ако ДСБ излезе от управлението, то няма да се разклати. Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод искането на депутати от ГЕРБ партията на Радан Кънев да излезе от властта, предаде репортер на Economic.bg. Цветанов коментира, че ДСБ е в опозиция от 2 месеца и се вижда, че няма проблеми, а напротив - има нормален парламентарен живот.

"Трябваше да кажем истината за Радан Кънев", посочи Цветанов. По думите му е било съвсем логично да има подобна декларация от страна на ГЕРБ, тъй като от месеци продължава арогантното и некоректно отношение от страна на председателя на ДСБ. 

Оттук нататък следва да се организира среща между народните представители от ГЕРБ и премиера Борисов. Цветанов бе категоричен, че каквото и становище да изрази министър-председателят, парламентарната група ще застане твърдо зад него. 

Цветанов поясни, че ще бъдат обсъдени основно позициите, които заема ДСБ в изпълнителната власт. "Няма как да се обясни и пред европейските ни партньори, че сме заедно във властта и в същото време част от партиите имат опозиционен характер", изтъкна той. Според него това не кореспондира с призива на ЕНП за единна работа за защита на националните и европейските интереси.

На въпрос дали има конфликт между него и Бойко Борисов той бе категоричен, че няма разнобой между двамата. "Това е силата на ГЕРБ - всеки си знае мястото", допълни Цветанов.
Подкрепи Economic.bg