Акция в помощ на децата с аутизъм

Публични личности взеха участие в благотворително събитие за подготовка и почистване на сградата в Горубляне

Акция в помощ на децата с аутизъм
3950 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

На 22 март, по случай Първа пролет се проведе акция в подкрепа на децата, страдащи от аутизъм. Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов призова доброволци за почистване на двора на сградата в Горубляне, в която ще бъде изграден Център по приложен поведенчески анализ за създаване на мотивация у деца с аутизъм.

На призива на Калин Каменов се отзоваха над 70 доброволци. В акцията по почистване и озеленяване на двора се включиха и представители на публичната власт – кметът на район „Младост“ д-р Цвета Авджиева, кметският наместник на Горубляне Валентин Ночев, Мина Владимирова – директор "Социални дейности" в Столична община, д-р Станимир Хадърджиев – председател на Националната пациентска организация и много други приятели на каузата.

Певицата Йоана Драгнева също се включи в акцията. Тя организира концерт под надслов „Усмихни се в синьо“, който посвети на изграждането на центъра за децата с аутизъм. Набраните средства в размер за 450 лв. бяха дарени за каузата.   

През целия ден не спираха да идват хора, които са чули и анонса по Дарик радио, в който известни публични личности като Ники Кънчев, Йоана Драгнева, Елена Петрова, Мина Ламбовски и Владислава Цолова призовават всеки, който може да помогне с материали, труд или средства.

Благотворителното събитие беше подкрепено от пицарии "Мамма Мия", като всички доброволци възстановиха силите си с вкусна пица. Българската федерацията по тенис подкрепи акцията с минерална вода. Организаторите изказват специални благодарности на "Цветомания" ЕООД, които предоставиха инвентар и зелена растителност и на район "Младост".

Изключително трогателно беше активното включване на децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи в Доганово, които действаха по своя инициатива и помогнаха много децата с аутизъм да имат хубав двор, където да играят.

Коментари: 0