Amazon влиза на пазара на кабелна телевизия

Компанията ще работи с Comcast

Amazon влиза на пазара на кабелна телевизия
260 ~ 1 мин. четене

Един от най-големите кабелни оператори в САЩ компания Comcast обяви стартирането на съвместен проект с водещия онлайн търговец на дребно Amazon. Съобщава се, че в рамките на проекта Amazon ще продава пакетни продукти Comcast, включително интернет пакети, телевизия, телефони и др.

В сайта на Amazon, потребителите могат не само да поръчат пакет, но също така да изберат времето за за инсталация Comcast оборудване. Компанията вярва, че такова сътрудничество трябва да увеличи продажбите на кабелни продукти на Comcast и да разшири обхвата на услугите за Amazon.

За този проект в Amazon е създаден специален раздел на Amazon Cable Store. Според неофициална съобщения в медиите, Amazon скоро може да започне продажба на продукти и от други кабелни оператори, в частност Charter.

Съвместният проект на Amazon и Comcast, който всъщност е началото на Amazon в пазара на кабелна телевизия се превърна в друга инициатива на онлайн търговеца на дребно за разработване на нови пазари. През април 2015 г. компанията стартира сайт за туристи Amazon Destinations, който помага на потребителите да намерят достъпни за тях хотели в Лос Анджелис, Ню Йорк и Сиатъл. През ноември компанията откри първия си физически магазин - това е магазин за продажба на книги, разположен в Сиатъл.

Подкрепи Economic.bg