Американските акции се понижиха на фона на натиск върху технологичните гиганти

Седмичните молби за помощи при безработица в САЩ представиха малко по-добри резултати от очакваното

Американските акции се понижиха на фона на натиск върху технологичните гиганти

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските акции понижиха стойността си в нестабилна търговска сесия, на фона на подновен натиск върху цената на технологичните гиганти. Конфликтни съобщения за коронавирусната ваксина и несигурността около следващ пакет стимули също натежа върху настроението на инвеститорите.

Доналд Тръмп заяви, че САЩ могат да разпространяват ваксина още през октомври, което противоречи на думите на директора на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, който заяви пред депутатите по-рано през деня, че тази година ваксинациите ще бъдат в ограничени количества и няма да бъдат широко разпространени за шест до девет месеца. Междувременно Уолстрийт за втори ден претегляше прогнозата за лихвените проценти на Федералния резерв, който посочи, че лихвите могат да се задържат на това ниско ниво до 2023 г. с цел опит за стимулиране на инфлацията.

Седмичните молби за помощи при безработица в САЩ представиха малко по-добри резултати от очакваното, след като исковете възлязоха с 15 хиляди по-малко от очакванията на анализаторите. Dow Jones се плъзна с 130 пункта, или 0.5%, до 27 901, като приключи четвърти ден на печалби. S&P 500 спадна с 0.8%, или 28 пункта, до 3 357. NASDAQ падна с 1.3% до 10 910, като за кратко се понижи до зоната за корекция, с 10% по-ниско от поставения рекорд.

Банката на Англия в четвъртък реши да остави лихвените проценти непроменени и да поддържа текущото ниво на покупки на активи, но предупреди, че перспективите за икономиката остават „необичайно несигурни“. Цената на петрола се повиши с около 2% през изминалата сесия, след като OPEC и неговите съюзници заявиха, че групата производители ще предприеме мерки срещу страните, които не са спазили съкращенията в производството и планира да проведе извънредно заседание през октомври, ако петролните пазари отслабнат допълнително.

Акценти от днес

Продажби на дребно - Великобритания

Акцентът за деня ще падне върху продажбите на дребно във Великобритания. Продажбите на дребно измерват промяната в общата стойност на коригираните спрямо инфлацията продажби на дребно. Това е най-важният показател за потребителските разходи, които представляват по-голямата част от цялостната икономическа активност.  

Microsoft – Дневна

Цената на акциите успешно проби и се върна до възходящия тренд, след което отново се понижи, което потвърди начало на низходящо движение. Цената успя да се понижи с над 14% от поставения връх. Акциите срещнаха подкрепа около психологическото ниво от 200 USD за акция и образуваната низходяща тренд линия.

USD/CAD – 4 часова

Валутната двойка се намира във низходящ тренд от средата на март. Цената изглежда срещна подкрепа от психологическото ниво 1.300, където забелязахме промяна в посоката на движение. Цената успешно проби 50 периодната експоненциална средна, която вече се явява като ниво на подкрепа, и сформира възходяща тренд линия. 

Gold – 8 часова

Златото се намира в низходящ тренд, след като успя да се покачи над 2 000 долара за тройунция за първи път в историята. Всяка последвала корекция беше ограничена над психологическото ниво от 1 900 USD около 100 периодната експоненциална средна.

US Tech 100 NAS– 8 часова

Технологичният индекс достигна силно ниво на подкрепа около психологическото ниво от 11 000. Стойността му направи трети пореден неуспешен опит за пробив на 200 периодната експоненциална средна, която се доближи до предходни дъна.

Коментари: 0