Американските индекси скочиха и изтриха част от загубите

Петролът продължава да върви надолу

Американските индекси скочиха и изтриха част от загубите

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските индекси скочиха в сряда, възстановявайки част от натрупаните загуби от две поредни сесии. Най-печеливши бяха компании чувствителни към икономическото възстановяване. Carnival и Royal Caribbean се покачиха съответно с 6% и 4%, докато Norwegian Cruise Line скочи с над 10%. Dow Jones спечели 300 пункта, или 0.9%, до 4 173, докато технологичният Nasdaq Composite се покачи с 1.2% до 13 950.

В Европа акциите на Heineken се повишиха с 5%, след като компанията посочи по-добри от очакваните обеми на продажби за първото тримесечие. По отношение на икономическите данни, инфлацията във Великобритания отбеляза ръст от 0.7% на годишна база.

Цените на петрола в сряда паднаха за втори пореден ден до най-ниските си стойности от една седмица насам. Причина за това е изненадващия скок в запасите на лек суров петрол в САЩ и опасенията от нарастващите случаи на COVID-19 в Индия, които е възможно да намалят търсенето на горива. Запасите са се повишили с 600 хиляди барела, при очаквания за спад от близо 3 милиона.

Междувременно златото повиши своята стойност, задвижвано от понижението в доходността на американските облигации.

Акценти днес

Икономически данни  – Европа и САЩ

Акцентът за деня ще падне върху седмичните молби за помощи при безработица, които ще бъдат публикувани днес в 15:30 часа. Очакванията са броят на лицата, нуждаещи се от помощи през отчетната седмица, да се е покачил спрямо миналата, когато броят им внезапно се понижи и подкрепи идеята за по-бързо възстановяване на икономиката. В Европа, ЕЦБ ще вземе решение къде да постави своя основен лихвен процент, като едва ли решението ще окаже влияние върху валутата, след като очакванията са той да остане непроменен отново.

Инструмент на фокус

Verizon – Дневна

Акциите на компанията се повишиха през последните месеци. Движението в цената образува възходяща тренд линия, като направи успешен пробив и задържане над 25 периодната експоненциална средна. Цената отново се намира в зоната на подкрепа образувана от тези два показателя, като навлизането в дълга позиция има добро взаимоотношение риск/печалба с дългосрочна цел.

EUR/USD – Дневна

Валутната двойка направи успешен пробив на зоната на съпротива, която вече се явява като подкрепа за цената. Успешният пробив на 25 периодната експоненциална средна сигнализира за обрат на низходящото движение, като очакванията ни са то да продължи поне до образуваната низходяща тренд линия.

XAUUSD – Дневна

Златото обърна посоката на движение след формирането на двойно дъно през март. Движението в цената успешно проби низходящата тренд линия, като през последната сесия ценният метал достигна психологическите 1 800 USD за тройунция. Движението в цената до края на седмицата може да продиктува следващата посока на тренда.

US 500 – 8 часова

S&P 500 направи корекция в началото на седмицата, като достигна зона на подкрепа от предходно дъно днес и отскочи над образуваната низходяща тренд линия. Линиите на бавния Стохастик успешно се пресякоха, което се приема за край на низходящото движение.

Източник:  https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0