Андре Каланцопулос: Важни са не само заводите, но и знанията

Според главния изпълнителен директор на Philip Morris International правителствата все повече трябва да мислят за качеството на чуждестранните инвеститори

Андре Каланцопулос: Важни са не само заводите, но и знанията

Снимка: Economic.bg/ Красимир Свраков

Автор: Цветан Петров

Говорейки за чуждестранните инвестиции, правителствата трябва да се замислят, че е важно не просто строенето на заводи, но и внасянето на Know-how и наемането на местни граждани. Това каза главният изпълнителен директор на Philip Morris International Андре Каланцопулос на пресконференция в рамките на тазгодишния технологичен фестивал Webit.

„Знам, че правителствата обичат преките чуждестранни инвестиции, но трябва да се замислим на практика какви средства идват в страната като добавена стойност или пък вече са в нея. Защото дадена чужда компания при строежа на новия си завод може да наеме чуждестранен строител, след което да купи всички необходими машини от чужбина“, каза Каланцопулос и обясни, че е много по-добре и за чуждата компанията, и за страната домакин, да се използва местна работна ръка, да се споделя Know-how и да се откриват не просто заводи, а центрове за иновации и нови разработки.

Каланцопулос каза още, че компанията му прави всичко възможно, за да осигури едно бездимно бъдеще за всички – инвестира в разработката и усъвършенстването на IQOS, разширява портфолиото си от продукти и продължава чрез реклами и друг вид корпоративна комуникация да убеждава все повече хора да се откажат от класическите цигари и да преминат към бездимните.

В същото време компанията е много внимателна да не насърчава повече хора да започнат да пушат, както и да не отказва хората, които са решили изцяло да се откажат от цигарите. Именно това е било едно от изискванията на Американската агенция по храните и лекарствата (FDA), която наскоро одобри IQOS вече да се продава и в САЩ.

Коментари: 0