Анкета на Economic.bg: България няма шанс да привлече голям южнокорейски инвеститор

В допитването са гласували 10 270 души

Анкета на Economic.bg: България няма шанс да привлече голям южнокорейски инвеститор

Снимка: Pixabay

България няма шанс да привлече голям южнокорейски инвеститор. Така смятат 86% от читателите на Economic.bg, участвали в анкета на сайта. 

В допитването са гласували 10 270 души, като 86% от отговорилите са на мнение, че ситуацията ще бъде същата като с автомобилния производител Volkswagen, който избра Турция за своя нов завод. 
Според 3% от участниците в анкетата страната ни няма достатъчно подготвени кадри, а други 3% смятат, че ни липсва подходяща бизнес среда.

Едва 3 на сто от отговорилите в допитването мислят, че страната ни има шанс да привлече голям южнокорейски инвеститор, тъй като предлагаме конкурентни условия, а други 3% смятат, че географското ни положение е стратегическо. 2 на сто са отговорили, че правителството работи усилено за привличането му. 

Припомняме, че в края на миналия месец министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че южнокорейска компания проучва България за инвестиция от над 1,5 млрд. евро. Той отказа да посочи името на потенциалния инвеститор, но разкри, че става въпрос за батерии за електрически автомобили. Гласувайте в новата анкета на сайта Economic.bg. Днес Ви питаме: "Ще пострада ли България от турската инванзия в Сирия?". Възможните отговори са: 

Да, има опасност от мащабен военен конфликт в близост до България
Да, бежанските потоци отново ще тръгнат към Европа през България
Да, икономиката на Турция ще отслабне, а това ще удари и България
Не, сега ще успеем да привлечен завода на Volkswagen
Не, ситуацията ще подкрепи българския туризъм догодина
Не, Ердоган ще бъде принуден да се изтегли
Нямам мнение
Коментари: 0