Apple искала да купи собственика на bTV

Разговорите за евентуална сделка обаче не са прехвърлили предварителната фаза

Apple искала да купи собственика на bTV
272 ~ 1 мин. четене

Технологичният гигант Apple имал намерение да купи медийната компания Time Warner (Тайм Уорнър). Това е станало на среща на представители на компанията от Купертино със собственика на емблематичните медийни брандове HBO, CNN и Warner Brothers, съобщава в. "Файненшъл таймс", цитиран от bTV.

"Тайм Уорнър" притежава българската телевизия bTV, след като през 2013 г. придоби медийната група CME (Central European Media Enterprises).

Освен bTV Media Group СМЕ притежава и телeвизии в Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Словения.

Източниците на "Файненшъл таймс" казват, че Еди Кю, под чието ръководство са бизнеси като "Айтюнс" (iTunes), "Епъл мюзик" (Apple Music) и "Айклауд" (iCloud), предложил сделката на среща с Олаф Олафсон – шеф по корпоративна стратегия на "Тайм Уорнър" в края на 2015 г.

Целта на срещата, която е станала в манхатънската централа на медийната групировка, е била да се обсъдят търговските връзки между двете компании, както и потенциалното включване на кабелните канали на "Тайм Уорнър" в бъдеща видео стрийминг услуга на "Епъл".

Разговорите за евентуална сделка обаче не са прехвърлили предварителната фаза и никога не са включвали боса на Епъл Тим Кук, както и неговия колега на върха на "Тайм Уорнър" Джеф Бюкс.

Както "Епъл", така и "Тайм Уорнър", все още не са коментирали публикацията на финансовия ежедневник.

Подкрепи Economic.bg