Apple представи нов iPad Pro с Magic Keyboard

Новият MacBook Air струва 999 долара

Apple представи нов iPad Pro с Magic Keyboard

Снимка: Apple

2051 ~ 2 мин. четене

Apple представи нов iPad Pro, достъпен онлайн за $799 или $949 за 128 GB Wi-Fi конфигурации, в зависимост от размера. И 11-инчовите и 12.9-инчовите размери изглеждат идентични с моделите от миналата година, но вътре има и нов процесор и нова система от камери. Главната характеристика на новите модели според Apple е, че разполагат със скенер LIDAR, заедно с камерата за дълбочинно наблюдение и AR, но това, което повечето хора ще забележат, е новата клавиатура, пише The Verge.

Клавиатурата разгъва и вдига iPad до по-удобно положение за гледане, както може да се види на снимката. 
Тя има и тракпад, създаден специално за iPad. Докато потребителите движат пръста си върху тракпада, показалецът елегантно се трансформира, за да подчертае елементите на потребителския интерфейс“.

Apple нарича клавиатурата ​​„Magic Keyboard“ (Вълшебната клавиатура), съответстваща на марката, използвана наскоро на преработената и подобрена клавиатура MacBook. Тя е и с подсветка.

Но за съжаление няма да е налична за покупка до май. И ще е съвместима и с миналогодишните модели iPad Pro. А като говорим за „за съжаление“, тя ще струва цели 299 долара за 11-инчовата версия и 349 долара за 12.9-инчовата версия.

Що се отнася до самия iPad Pro, Apple винаги предлага много допълнителна мощност в процесора и този път не прави изключение. Apple го нарича „A12Z Bionic Chip“ с осем ядра в графичния процесор, а и не се срамува да каже, че е „по-мощен от повечето лаптопи с Windows PC“. Животът на батерията се изчислява на 10 часа и поддържа gigabit LTE, но не и 5G.

Днес Apple показа и обновения лаптоп MacBook Air с подобрена клавиатура, наречена Magic Keyboard.

Новият Air също предлага двойно по-висока производителност, според Apple, като включва 10-о поколение процесор на Intel 1,2 GHz четириядрен Core i7. И осигурява 80% подобрена графична производителност, тъй като Air вече разполага с Intel Iris Plus Graphics. Той се предлага с два пъти по-голямо съхранение от предишния модел - сега започва от 256GB и може да се конфигурира до 2TB.

MacBook Air 2020 има базова цена от 999 долара.

Клавиатурата е т.нар. тип Scissor, вместо използваната досега Buterfly, към която имаше и доста критики.

Коментари: 0