Apple представи новия MacBook Air

Цената му започва от 1199 долара

Apple представи новия MacBook Air

Apple представи днес новия си ултра лек лаптоп MacBook Air по време на събитието си в Бруклин, Ню Йорк. Една от най-добрите и очаквани нови функции на новия MacBook Air е по-отчетлив 13,3-инчов Ретина дисплей, в сравнение с по-традиционния и с по-ниска резолюция дисплей на текущия модел MacBook Air.

Новият MacBook Air също така разполага с Touch ID за отключване с пръстови отпечатъци, подобно на последните MacBook Pro. Той идва с чипа за сигурност T2 на Apple.

Apple е добавила третото поколение на клавиатурата си Butterfly в новия MacBook с индивидуална светлина на всеки клавиш. Под клавиатурата се намира тракпадът Force Touch, който е с 20% по-голям от този на настоящия модел MacBook Air.

Аудиото също е подобрено в новия MacBook Air в сравнение с по-старите модели. Apple казва, че новият модел е с 25% по-силен, има два пъти по-ниски баси и по-широк стерео звук.

Когато става въпрос за свързаността на вашите устройства, новият MacBook Air разполага с два USB-C/Thunderbolt 3 порта, подобно на неотдавнашния MacBook Pro. Има и жак за слушалки.

Захранването на MacBook Air е с 8-то поколение двуядрени чипове на Intel, които могат да бъдат придружени от 16GB RAM. Съхраняването на SSD в новия MacBook Air също е с 60% по-бързо от сегашния модел, според Apple, и може да има капацитет до 1,5 терабайта.

Запазвайки батерията, новият MacBook Air може да възпроизвежда филми от iTunes до 13 часа, казва Apple.

Формата, размерите и теглото на новия MacBook Air също са по-добри. Новият има 17% по-малък обем от настоящия модел и е с 10% по-тънък, като тежи 2.75 паунда (1240 грама). 100% от външната част на новия MacBook Air е направена от рециклиран алуминий.

Той ще се предлага и в три различни цвята, включително сребро, космическо сиво и розово злато.

Цената на новия MacBook Air започва от $1 199. Лаптопът може да се поръча още от днес и ще бъде достъпен за продажба на 7 ноември.

Коментари: 0