Apple също работи по смартфон с тройна камера

Той може да излезе през 2019 г. и ще се конкурира с Huawei P20 Pro

Apple също работи по смартфон с тройна камера

Снимка: БТА

848 ~ 1 мин. четене
Първият в света смартфон с основна тройна камера – Huawei P20 Pro, е факт и дори вече е наличен за поръчки и в България. За някои може би е изненадващо, че първопроходник в иновацията не е нито Apple, нито Samsung. Сега обаче стана ясно, че iPhone моделът, планиран да излезе през 2019 г., може да последва примера китайския си конкурент. 

Това твърдят източници от индустрията, цитирани от тайванското издание Economic Daily News. Според тях бъдещият смартфон на Apple ще притежава три 12-мегапикселови задни лещи. 

Благодарение на тройната система се очаква устройството да може да прави снимки с 5-кратно увеличение, за което не се уточнява дали ще е оптично или цифрово. За сравнение последните модели – iPhone X и iPhone 8 Plus, се появиха с 12-мегапикселови двойни задни камери с 2х оптично приблежение и 10х цифрово.

Всъщност Apple невинаги е първа във внедряването на новости, но въведе ли такива, обичайно ходът ѝ предизвиква лавинообразен отклик. Така че появи ли се iPhone с три камери, без съмнение много брандове ще последват примера на гиганта от Купертино, смятат анализаторите.

Другите смартфони с тройни камери в момента са Lenovo Phab 2 Pro и ZenFone AR. Техните обаче са предназначени за функции, свързани с добавена реалност (AR), с не с фотографски. Третият им обектив е инфрачервен и измерва дълбочина и разстрояние и е снабден със сензори за проследяване на движението. 

От Apple са отказали да коментират слуховете. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg