Арестуваните в Москва са вече близо 400 души

Журналистът от опозиционното радио \"Ехото на Москва\" Андрей Ежов писа в Twitter, че е бил арестуван

Арестуваните в Москва са вече близо 400 души
868 ~ 1 мин. четене
Руската полиция е арестувала 380 участници в неразрешени протести срещу президента Владимир Путин в страната, организирани от живеещия в изгнание в чужбина радикален опозиционер Вячеслав Малцев, предаде Франс прес, като се позова на неправителствена организация.

„Към 17 часа разполагаме с информация за 380 ареста, включително 346 в Москва и 13 в Санкт Петербург“, посочи организацията ОВД-инфо, която следи арестите в Русия. Следобед полицията съобщи за 263 задържани в Москва.

Кандидатът за парламентарните избори през 2016 г. и водещ на много популярен в YouTube политически канал Вячеслав Малцев, който е напуснал Русия и твърди, че се намира във Франция, призова за "народна революция" чрез протестни прояви из цялата страна за свалянето от власт на Владимир Путин.

Според ТАСС много от задържаните са имали у себе си ножове, боксове и оръжия, използващи гумени куршуми.

Журналистът от опозиционното радио "Ехото на Москва" Андрей Ежов писа в Twitter, че е бил арестуван и публикува видео от вътрешността на полицейски фургон. Той уточни, че повечето задържани са били 20-ина годишни. По-късно журналистът бил освободен.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg