БАИТ преизбра Огнян Траянов за председател на Управителния съвет

Нов приоритет за БАИТ ще е излизането на външни пазари

БАИТ преизбра Огнян Траянов за председател на Управителния съвет
След двегодишен мандат, Огнян Траянов е преизбран за председател на Управителния съвет на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), съобщават от пресцънтъра на организацията. Новия му мандат бе гласуван по време на редовното отчетно изборно събрание на БАИТ на 17 юни 2019 г.
 
Визията на Траянов за развитието на БАИТ през идните две години включва:
 • принос за образование с практическа насоченост, както за изграждане на ИТ специалисти, така и за ИТ култура, доколкото тя е неотменна част от процеса на професионалната реализация на младите, независимо в коя сфера ще работят;
 • ще продължим да работим с браншовите организации, за да навлизат все повече и по-модерни ИТ , които да помагат за повишаване на конкурентоспособността на фирмите от тези браншове;
 • нов приоритет ще бъде обединяване на усилията на членовете за излизане на външни пазари. Конкуренцията е полезна и тя стимулира развитието, особено етичната, но когато говорим за образование, затвърждаване  на положителния имидж на българската ИТ индустрия и излизане на външни пазари, всички сме партньори. Ще реагираме добронамерено, но твърдо и остро на всяко посегателство на интересите на ИКТ фирмите и нашите служители, които са ядрото на формиращата се средна класа на обществото. 
Огнян Траянов е основател и собственик на ТехноЛогика, а като председател на УС на БАИТ през изминалите две години той може се похвали, че през това време броят на пълнолетните членове в асоциацията например е скочил с 20%, което свидетелство за активността на организацията. Тя има водеща роля по приоритетни теми за сектора. През този период е постигнато и развитие и обогатяване на връзките с браншовите и работодателските организации.
 
„Имаме резултативен диалог с Министерство на образованието и науката, предложенията ни се чуват и приемат – стартирани са национални програми за сближаване на ИТ бизнеса и средното образование“, коментира той.  
 
Общото събрание на асоциацията избра и нови управителен и контролен съвети за следващите 2 години.
 
Новият управителен съвет на БАИТ се състои от 9 души в следния състав:
 1. Огнян Траянов, ТехноЛогика ЕАД – Председател на УС;
 2. Николай Аврамов, Парафлоу Комуникейшънс ООД;
 3. Димитър Димитров, Д. Димитров ЕООД;
 4. Светозар Илиев, Алтерко Роботикс ЕООД;
 5. Николай Ангов, Инолед ООД;
 6. Наталия Футекова, И Ар Пи България ООД;
 7. Теофил Шиков, Аут2Баунд ЕООД;
 8. Калин Димчев, Майкрософт България ЕООД;
 9. Весела Калъчева, Изпълнителен директор, БАИТ
Общото събрание на БАИТ избра и Контролен съвет с мандат 2017-2019 г., като за председател отново бе избран Теодор Захов.
 1.   Теодор Захов, Биотим софтуер ООД - Председател;
 2. Милчо Боров, Кантек ЕООД;
 3. Николай Илиев, Некст Лаб ЕООД;
 4. Веселин Тодоров, Сиела Норма АД;
 5. Ирина Радоева, Апис Христович ЕООД;
 6. Петър Стефанов, Фрекълз ЕООД;
 7. Петър Иванов, Солитрон България ООД.
Коментари: 0