Българин е обвинен, че мами в международни съревнования на FIFA 18

Професионалният играч Красимир Иванов беше обвинен, че се „изключва“ от мачове, за да избягва загуби

Българин е обвинен, че мами в международни съревнования на FIFA 18

Снимка: YouTube

От началото на седмицата в онлайн пространството общността около популярната футболна игра FIFA обвинява редица топ играчи, сред които и българина Красимир Иванов, в печелене на мачове чрез измама, пише Eurogamer.net.

Според твърденията играчите, които оглавяват класациите на играта FIFA Ultimate Team (FUT), когато си проличи, че ще загубят мач, умишлено се изключват от интернет, за да предотвратят това. Изключването на връзката води до т.нар. „бъг без загуба“ (no loss glitch). Именно затова мнозина призовават компанията Electronic Arts (EA) да отмени ежеседмичния турнир Weekend League, докато успее да отстрани този проблем.

Твърденията за измами избухнаха сред FIFA-обществото, когато професионалният играч Красимир Иванов беше обвинен, че се е „изключил“ от мач, за да избегне загуба.

При нормални обстоятелства, когато интернет връзката на даден играч прекъсне по време на футболна среща във FUT, играта автоматично отчита резултат 3:0 в полза на играча, който е останал онлайн. Изглежда обаче, че има проблем с правилното отчитане на резултата, когато даден потребител споделя интернет от телефона към игралната си конзола, и изключи интернета единствено на телефона. Проблемът е демонстриран чрез следното видео:

По-рано през седмицата играчът Lenny21LFC публикува видео, в което демонстрира как Иванов се „изключва“ от играта FIFA Ultimate Team, но цялостният му резултат от 39:1 в турнира Weekend League остава непокътнат. Българинят е обвинен и от играча Benedikt "SaLz0r" Saltze в измама.

Във вторник срещу сряда вечерта Иванов пусна туит, в който отрича да е мамил и обяснява, че никога не е използвал 4G-връзка, за да печели мачове.

„Последен туит относно настоящата ситуация. Истински фенове – благодаря за подкрепата, хейтъри – съжалявам, че животът ми е по-интересен от вашия. Краси е най-големият измамник в света. Той стана европейски шампион, мамейки“, написа българинът.

Коментари: 0