Българска IT фирма отново изпрати служителите си да работят от Коста Рика

Компанията планира агресивно разрастване на офиса в София

Българска IT фирма отново изпрати служителите си да работят от Коста Рика
13568 ~ 2 мин. четене

Българската IT компания Dynamo Software реши да превърне в традиция екзотичния изнесен офис за служителите си. И тази зима най-добрите кадри на фирмата взеха лаптопите, банските и доброто си настроение и прекараха 3 седмици по бреговете на Коста Рика, съобщават от дружеството.

Тази година 4-мата късметлии не просто са работили усилено от плажната ивица на екзотичното място, но и са изпълнявали предизвикателства, приготвени за тях от колегите. Всяка седмица „филиалът“ в Коста Рика е получавал мисия от софийския офис, като условието е да записват подвизите си на видео. „Супер забавно е. Целият колектив се събираше, за да измисляме предизвикателствата, а после ги гледахме заедно“, разказват IT екипите от София.

Dynamo стартира проекта, наречен Pura Vida, миналата година. Тогава четирима души заминаха да работят от „плажен офис”. От компанията обещаха да превърнат практиката в традиция и опредлено спазват обещаното. От компанията споделят, че се чувстват горди не само защото са първата родна компания, която се решава на тази крачка, а защото виждат и други фирми, които следват примера им и инвестират все повече в Employer branding.


 „IT секторът не е това което беше и това вече не е тайна за никого. За нас е важно служителите да са доволни, за да вървят работните процеси. Нашият бранш е един от малкото, в които няма значение дали работиш от офиса си в София или от плажа. Стига да имаш качествено устройство и добра интернет връзка, работата може да бъде свършена. А дали ще карат сърф в обедната си почивка или ще правят плажно парти след края на работния ден, вече е отделен въпрос“, разказа Крис Георгиев, технологичен директор на Dynamo Software.

Изминалата година беше повече от динамична за родната технологична компания. Dynamo Software успя да затвори една най-големите сделки в сектора, с параметри между 50 и 100 млн. долара, привличайки като инвестиционен партньор финансовия гигант Francisco Partners.

От компанията заявиха, че планират агресивно разрастване на офиса в София, като планират да увеличат драстично служителите си.

Подкрепи Economic.bg