Българска ИТ компания на финала на European Business Awards

ScaleFocus спечели отличието \"Лента на честта\" в надпревара с фирми от 33 страни от Европа

Българска ИТ компания на финала на European Business Awards
192 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Българската ИТ компания ScaleFocus ще представи България на финала на конкурса European Business Awards. Фирмата е преминала през всички етапи до момента на международния конкурс, който отличава най-успешните фирми от 33 държави в Европа.

Компанията грабна отличието Ruban d'honneur (Лента на честта) в категория с бизнес оборот до 25 млн. евро и ще представи страната ни на финала през май 2015 г. в Лондон.

"Големият въпрос на българската икономика е как да превърнем нашите компании в инвеститори, а не само ние да търсим чужди такива", споделя Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus. Той смята, че българските компании могат да бъдат мултинационални. "От България се тръгва трудно, но това трябва да ни прави много по-силни. В България може да се прави стабилен бизнес, който да играе успешно на международната сцена", допълва той.

През последните месеци ScaleFocus открива между 10 и 20 нови работни места на месец. От създаването си досега компанията финансира своя ръст със собствени средства. От стратегическа гледна точка като потенциални бъдещи пазари фирмата определя Близкия и Далечния Изток.

ScaleFocus е основа от трима български ИТ професионалисти преди три години. За 2014 г. тя регистрира близо 100% растеж по оборот, а за предходните две години този ръст е почти 180%. ScaleFocus има офиси в София, Пловдив и Лондон. Предстои и откриване на офис в Германия. През изминалите дванадесет месеца оборотът на компанията в България и чужбина е около 9,5 млн. лв. Във Фирмата работят над 200 служители, като стремежът е броят им да достигне над 500.

Конкурсът European Business Awards се провежда за осма поредна година и преминава през няколко етапа. На първия етап 24 хил. фирми от 33 държави се съревновават за отличието National Champion, като само 709 от тях го получават.

България е представена от 15 компании, 8 от които в областта на ИКТ. Паралелно с това журито присъжда отличието Ruban d'Honneur. На втория етап фирмите се съревновават за титалата National Public Champion. От българските фирми е избрана само ScaleFocus. Носителите на отличието Ruban d'Honneur и избраните компании за National Public Champion ще представят страните си на големия финал на European Business Awards през май 2015 г. в Лондон.

Тази година журито на European Business Awards е от 150 независими съдии - важни бизнес и академични фигури от Европа, както и президенти, премиери и министри от Белгия, Италия, Румъния и Естония. В предишни издания на конкурса сред членовете на журито е и българският президент Петър Стоянов. 
Коментари: 0