Българска кола проби в Австралия

Вече е отворен първия шоурум за дилърство на SIN CARS

Българска кола проби в Австралия
5840 ~ 2 мин. четене

Българска спортна кола проби за първи път в Австралия. Гигантът Daytona Sports Cars, собственост на Ричард Бендъл, ще представлява българската марка SIN CARS. Първият състезателен Sin вече пътува към Австралия. За целта вече е отворен и първият шоурум за дилърство на родната компания във Виктория, Австралия. 

Sin Australia Pty.ltd. ще подкрепя и бъдещите собственици на Sin с подготовката за състезания и техническа помощ като част от създаването на състезателен екип, подкрепян от завода. Автомобилите ще се включат и в серията GT4 GT1 и C.A.M.S. щатски серия състезания.

Ричард Бендъл е известният основател на компанията  MoTeC, която е световен лидер в технологиите за управление на двигатели. Впечатляващият списък с клиенти на концерна включва престижните Le Mans, NASCAR, FIA GT, австралийския V8 Supercars, IndyCar, Рали Дакар, Формула Форд и много други. Самият Ричард Бендъл е моторспорт ентусиаст през целия си живот. От 1960 г. той се състезава с автомобили и мотоциклети, повечето от които е построил и подготвял сам.

Daytona Sports Cars е създадена през 2000 г., за да проектира, произвежда и пуска на пазара репликата “Daytona Coupe Replica”, използвайки съвременни инженерни техники за проектиране и производство, както и да използва настоящия OEEM компоненти. Те са произвели 14 автомобила, всички от които са конструирани и сертифицирани по австралийските правила за дизайн и всички са били регистрирани. По-голямата част от тях са били или се използват в състезания като Targa Rally. Те са управлявали колите си в шест 12-часови състезания в Австралия и Малайзия през последните пет години и са спечелили шампионата Victorian Sports Car, заедно със спечелването на две 1-часови големи състезания.

Коментари: 0