Банкок - столицата на уличната храна през 2017 г.

Тя е един от най-простите начини да се запознаете с местната култура

Банкок - столицата на уличната храна през 2017 г.

Тротоарни търговци, бутащи колички, дупки в сградите – има ги дори и в градове с богата репутация за изискана вечеря, но все пак някои от най-добрите ястия са по улиците. Телевизионният канал CNN състави ежегодния рейтинг на градовете с най-добра улична храна за 2017 г. В класацията влизат 23 мегаполиса. На първо място в списъка, както и през последните няколко години, това е столицата на Тайланд – Банкок. В Топ 5 влизат още Токио, Хонолулу (Хавай), Дърбан (ЮАР), Ню Орлиънс (САЩ).

Уличната храна в Банкок е буквално издигната в култ. В същото време това е един от най-простите начини да се запознаете с местната култура. Огромното разнообразие от тайландска храна се предлага и в магазините, на колички с храна, щандове и пазари.

Най-популярните ястия - салата от папая, пържен ориз, юфка със скариди, пържено свинско с босилек, пиле с ориз на пара, риба на скара.

Най-известни сред туристите са три точки в града. Първата е китайският квартал на улица Yaowarat с голям избор от морски продукти, а също и десерти. Втората – древният район на тайландската столица Банграк (BangRak) с китайска, индийска и интернационална кухня. И разбира се, Као Сан Роуд, където можете да намерите най-изисканите тайландски деликатеси.

Коментари: 0