Банско най-евтиният ски курорт в Европа за втора година

Българският ски курорт е на първо място и по най-евтина бира

Банско най-евтиният ски курорт в Европа за втора година
4262 ~ 2 мин. четене
За втора поредна година Банско бе обявен за най-евтиният ски курорт в Европа, сочи изследване на TripAdvisor на 42 европейски страни, съобщава в. "Дейли Мейл". 

Сред критериите, които са взети впредвид в изследването, са средните цени на хотелите, ски пропуските, наемането на ски, уроците по ски, вечерите и питиетата през седемте дни ваканция на 4-членно семейство. В Банско целият пакет струва 1631 паунда.

Вторият най-евтин ски курорт за периода от 15 декември до 15 април за идната година е испанският Сиера Невада, където цената на пакета излиза 1930 паунда. На трето място е Сочи в Русия с 2205 паунда. В челната петица се нареждат и курортите Берхтесгаден в Германия с 2476 паунда и Ордино Аркалис в Андора с 2504 паунда.

Най-скъп за скилюбителите е австрийският курорт Сент Антон, където пакетът за почивка излиза над три пъти повече от Банско - 5026 паунда. Челната позиция се дължи главно на високите цени на хотелите, тъй като средната цена за една седмица е 3244 паунда. 

Банско е на първо място по най-евтина бира в Европа. Пенливата течност за двама възрастни струва 19 паунда на ден. Втори се нарежда Ордино Аркалис с 22 паунда.

Българският ски курорт предлага и най-евтината вечеря. За четиричленно семейство основно ястие на ден излиза 102 паунда. За сравнение вечеря в Сейнт Мориц излиза 642 паунда.

Най-евтините уроци по ски са във Формигал, Испания, където един урок за двама възрастни и две деца струва 40 паунда. Най-скъпите уроци по ски в Европа са в швейцарския курорт Флимс Лаакс Фалера с 322 паунда за деца и възрастни.

Подкрепи Economic.bg