Баща и син правят Lamborghini на 3D принтер и получиха истинска кола от компанията

Колата ще е готова през август

Баща и син правят Lamborghini на 3D принтер и получиха истинска кола от компанията

Баща и син Бекъс

Снимка: Automobili Lamborghini

7048 ~ 2 мин. четене

Нещо, което започва като обикновена игра между баща и син, се превърна в коледна изненада за цял живот от италианския производител на автомобили Lamborghini за семейство от Ери, Колорадо. 54-годишният Стърлинг Бекъс и 12-годишният му син Ксандър играят в състезателната симулация на видеоиграта „Forza Horizon 3“ един ден, когато Ксандър попита баща си дали могат да построят любимата си кола: Lamborghini Aventador.

Бекъс, който е физик в Thorlabs, каза пред CNN, че "винаги е харесвал Lamborghini" и че не се поколебал, когато синът му попитал.

Двамата започнали да планират своя амбициозен проект през февруари 2018 г. и това довело до изненадващо обаждане преди два месеца от Катя Баси, която е главен маркетинг директор на Automobili Lamborghini.

"Разтреперих се , тъй като беше все едно да се обади папата и да дойде на вечеря", разказва развълнувания Бекъс пред CNN.

Баси казала на Бекъс, че компанията иска да заснеме празнична реклама със семейството му. В допълнение, компанията щяла да им даде истински Lamborghini Aventador S за две седмици.

Миналата година са продадени 649 бройки Lamborghini Aventador, според производителя на автомобили. Aventador S Roadster, даден на семейство Бекъс, е на цена от около 460 247 долара.

Стърлинг Бекъс казва, че е карал Aventador-а всеки ден и че "тяхната удивителна щедрост никога няма да бъде забравена".

И докато Lamborghini публично се е обявявал против фалшифицирането на автомобилите си, проектът на Бекъс е автомобил за почит на проекта STEM (Science, technology, engineering and mathematics - Наука, технологии, инженерство и математика), който не е маркиран като Lamborghini и не се продава като такъв, поради което Стърлинг смята, че компанията е приела техния проект.

Бекъс използва модел на играчка, който е разширил в софтуер за 3D проектиране Solidworks, за да отпечата на 3D принтер много от частите, използвани в проекта.

Използвайки настолни 3D принтери като QIDI X Pro, те успели да отпечатат 3D от много части, използвани в автомобила. Но Стърлинг казва, че почти всяка част от този проект е била предизвикателство за екипа баща-син. Според бащата колата ще е готова напълно през август.

Към днешна дата таткото е похарчил около 23 000 долара за този проект и планира да покаже автомобила на местно голямо автомобилно изложение, през август.

"Опитът ми показа колко хора са просто добри хора и това беше солиден коледен дух", казва Бекъс. "Никога няма да забравим какви подаръци ни бяха дадени, а основното беше приятелството!".

Подкрепи Economic.bg