„БАТ България“ с инициативи за насърчаване на отговорното поведение

Инициативата „Пчелен мед за смет“ се реализира в парк Борисовата градина по повод „Световния ден на почистването 2021 г.“

„БАТ България“ с инициативи за насърчаване на отговорното поведение

Снимка: БАТ България

2660 ~ 2 мин. четене
Автор: БАТ България

„Бритиш Американ Табако България“ стартира участие в поредица инициативи за насърчаване на отговорното поведение за опазване на околната среда.

Инициативата „Пчелен мед за смет“, която „БАТ България“ подкрепи, се реализира в парк Борисовата градина по повод „Световния ден на почистването 2021 г.“ и беше насочена към подобряване на чувството на лична отговорност сред жителите и гостите на София. За целта през изминалия уикенд беше проведено почистване на парка, в което се включиха служители на „БАТ България“, както и стотици столичани. Личен пример за отговорно поведение дадоха и редица популярни лица, които също участваха в инициативата.

По време на „Пчелен мед за смет“ бяха събрани стотици килограми неправилно изхвърлени отпадъци, сред които бутилки, кенове, чашки, бъркалки, фасове от цигари, капачки и др. За своя принос участниците получиха бурканче с мед от организаторите от парк-театър „Борисова градина“ и партньорите от „БАТ България“. Всички призоваха за изхвърляне на отпадъците единствено на обозначените за това места, като по този начин можем да живеем в по-приятен и по-приветлив град.

В рамките на същия ден в парк-театър „Борисова градина“ се проведе и специална церемония за връчването на първите награди “Златната пчела” с подкрепата на „БАТ България“, с които бяха отличени заслужилите творци, участвали в представленията на откритата сцена в сърцето на столицата. Изпълнителният директор на „Бритиш Американ Табако България“ г-жа Мила Маречкова отличи екипа на парк-театър „Борисова градина“ в категория „Екология“ за организацията на инициативата „Пчелен мед за смет“.

Инициативите, които подкрепя „БАТ България“, продължават и през месец октомври, за когато е планирана друга атрактивна кампания за насърчаване на отговорното поведение.

Отговорни днес, по-добри утре!

Подкрепи Economic.bg