BAT купува водещи марки цигари на „Булгартабак“

Международната компания ще увеличи пазарния си дял до 40% след приключването на сделката

BAT купува водещи марки цигари на „Булгартабак“
Световният производител на тютюневи изделия British American Tobacco (BAT) ще придобие три от емблематичните марки на българския цигарен холдинг „Булгартабак“. От международната компания съобщиха, че купува брандовете Victory, Eva Slim и GD срещу 100 млн. евро. Придобиването включва и пълна собственост на дистрибуционната компания „Експрес Логистика & Дистрибуция“ ЕООД.

След като сделката бъде финализирана, BAT обещава незабавно да създаде 100 нови работни места и да осигури други 1000 в дистрибуцията. Освен това международната компания очаква да се превърне в един от петте най-големи данъкоплатци в страната.

Придобиването ще даде възможност на BAT да се разрасне още повече на пазар, на който оперира вече 25 години. Сделката ще увеличи пазарния дял на компанията до 40% от сегашните 12%.

„Ние сме ангажирани с българския пазар и сме развълнувани от тази значима инвестиция в страна, която все повече показва, че има светло бъдеще. Тази значима инвестиция демонстрира нашата увереност в перспективите пред България и в растежа на БАТ тук“, каза Ричард Уидман, генерален мениджър British American Tobacco Клъстър Централна Европа.

Предложеното придобиване е предмет на антитръстови одобрения и се очаква да приключи до средата на 2017 г.
Коментари: 0