BAT ще съкрати 2300 служители до януари 2020 г.

Компанията засилва инвестициите си във вейпинг устройства и електронни цигари

BAT ще съкрати 2300 служители до януари 2020 г.
British American Tobacco (BAT) планира да освободи 4% от работната си сила до януари 2020 г., включително една пета от служителите си на високи постове. Целта е преструктуриране на бизнеса с производство на цигари, докато индустрията продължава да се променя, цитира Financial Times.

Този ход на компанията, която към края на 2018 г. имаше над 56 хил. служители, идва ден след като американският президент Доналд Тръмп заговори за забрана на ароматизираните електронни цигари. Той цитира данни, според които милиони деца страдат от никотинова зависимост заради този вид цигари.

BAT, която произвежда Dunhill и Lucky Strike, задълбочава усилията си за разработване на вейпинг и други електронни продукти. Миналия месец компанията обяви, че ще увеличи значително инвестициите в продукти с „намален риск“, тъй като пазарът на традиционните цигари се свива.

Промените идват само пет месеца, след като Джак Боулс пое поста главен изпълнителен директор. През юни той разкри, че за първи път от години е загубил пазарен дял в традиционните цигари. 

Новите продукти на Big Tobacco все още са изправени пред регулаторни предизвикателства. 
Коментари: 0