БДЖ очаква първите ремонтирани локомотиви до края на 2020 г.

Дружеството очаква и доставка на десет нови машини Smartron в началото на следващата година

БДЖ очаква първите ремонтирани локомотиви до края на 2020 г.

Снимка: БДЖ

5188 ~ 1 мин. четене

Първите ремонтирани локомотиви по договора за капитален ремонт на 10 машини на „БДЖ-Пътнически превози“ ще влязат в експлоатация още в края на текущата година. Това обявиха от жп дружеството, технически специалисти от което са били на проверка при изпълнителите на проекта в периода от 29 юни до 3 юли.

БДЖ има два такива договора за капитален ремонт, изпълнявани съответно от фирмите ДЗЗД „Обединение „Рейл Сървисис”, Р. Чехия и „Жос Врутки” А.С., Р. Словакия, и реализирани след проведени процедури в края на 2019 г.

Първите локомотиви са на място при изпълнителите, които работят по тяхното пълно обновяване, обясняват от дружеството. И двата договора са за извършване на капитален ремонт на по 10 броя електрически локомотиви, като съвсем скоро предстои за ремонт да бъдат изпратени и следващите два локомотива.

Срокът за изпълнение на договора с ДЗЗД „Обединение „Рейл Сървисис” е  за 24 месеца, а този с „Жос Врутки” А.С. е за 36 месеца. Така заедно с планираната доставката на десет нови локомотива Smartron в началото на 2021 г. ,,БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще разполага и с още 20 изцяло подновени електрически локомотива.

Подкрепи Economic.bg