Безредици в Париж, десетки са арестувани

40 души са пострадали след демонстрации

Безредици в Париж, десетки са арестувани

Протестиращи срещу правителството заради реформата в трудовото законодателство предизвикаха безредици във френската столица Париж, съобщи Франс прес. 11 демонстранти и 29 полицаи са пострадали, а най-малко 50 души са арестувани.

Групи маскирани мъже са изпотрошили витрини на магазини. Те са опожарили три автомобила. Един от тяй е запалил автобус, а по-късно два електромобила „Отолиб“ в източната част на столицата. В превозните средства не е имало граждани, уточняват от полицията.

За да бъде овладяна ситуацията, органите на реда са използвали сълзотворен газ. 

Междувременно френските власти обявиха, че спират алкохола по време на Европейското първенство по футбол, тъй като само за първите 4 дни, полицията е задържала 63 души, свързани с хулигански прояви и случаи на насилие. 

УЕФА предупреди Англия и Русия, че може да бъдат извадени от турнира, в резултат на продължилите три дни сблъсъци в Марсилия между техните фенове.

По-рано полицейската служба на Европейския съюз (Европол) предупреди за възможни атентати преди и по време на Европейското първенство по футбол във Франция, организирани от терористичната групировка "Ислямска държава”.  В тази връзка властите засилиха мерките за сигурност и всички посетители преминават през няколко проверки на влизане в стадиона.

Коментари: 0