Binance стартира блокчейн проект, който да конкурира Libra на Facebook

Той носи името Венера - Venus

Binance стартира блокчейн проект, който да конкурира Libra на Facebook
Топ борсата за криптовалути Binance стартира отворен блокчейн проект „Венера“ (Venus), фокусиран върху разработването на локализирани стейбълкойни (stablecoinsпо целия свят.

В съобщение, публикувано днес, 19 август, борсата твърди, че е в добра позиция да стартира такава валутна екосистема в светлината на съществуващата си технология за блокчейн, Binance Chain, широка потребителска база и вече установени глобални мерки за съответствие.

Криптоборсата казва, че търси партньорства с правителства, корпорации, технологични фирми и други проекти за криптовалути и блокчейн, за да се развие нова валутна екосистема, която ще даде възможност както на развитите, така и на развиващите се страни.

Визията за проекта, според съобщението, е „изграждане на нов отворен съюз и устойчива общност“, който включва партньори, които имат влияние в глобален мащаб.

Binance Chain, както се отбелязва в съобщението, вече е използвала няколко стейбълкойн валути, включително биткойн (BTC), стейбълкойн (BTCB) и дигиталната стеюбълкойн валута Binance BGBP (BGBP), вързана към британската лира. Стейбълкойните са криптовалути, чиято стойност е постоянна или би трябвало да търпи малки промени. По принцип тя е свързана с определен актив, с обезпечение.

Binance казва, че ще използва съществуващата си инфраструктура и опит с различни регулаторни режими, за да консолидира система за контрол на риска за съответствие и да изгради многоизмерна мрежа за сътрудничество за проекта Venus.

Конкуренция с Libra

Изглежда, че амбициозното ново начинание на Binance се конкурира директно с плановете на титана Facebook за пускане на фиксиран стабилен биткойн - Libra, който ще захрани глобална мрежа за разплащане с криптовалути, вградена в трите изцяло притежавани приложения: WhatsApp, Messenger и Instagram.

С избора си на име Venus (Венера), Binance също навлиза в астрологичните води, подобно на проекта Libra (Везни) на Facebook, както и на борсата Gemini (Близнаци) на братята близнаци Туинкълвос и техния Gemini долар.
Коментари: 0