Бизнесът на ZTE е на „командно дишане“ заради санкциите на САЩ

Продуктите ѝ са били спрени от онлайн продажба

Бизнесът на ZTE е на „командно дишане“ заради санкциите на САЩ

Снимка: БТА

520 ~ 1 мин. четене
Китайският производител на телефони ZTE обяви, че преустановява „основни оперативни дейности“. Продукти на компанията като смартфони и телекомуникационно оборудване са били спрени от онлайн продажба в сряда, предава CNN Money. 

Новината идва, след като през април Вашингтон наложи сериозни санкции на китайския играч, забранявайки на американските компании да му продават хардуер и софтуер. Устройствата на ZTE обаче зависят пряко от снабдяването им с чипове, а са задвижвани от операционната система Android. Ембаргото е за период от 7 години. 

Китайският производител твърди, че има достатъчно пари, за да се задържи на повърхността, докато операциите му са временно спрени. Новината не означава, че компанията е напълно мъртва, но при всички положения нещата не изглеждат добре. 

От ZTE вече водят разговори със САЩ в опит да променят решението на Търговското министерство от април. То на практика забранява на компании като Dolby и Qualcomm да експортират продуктите си за полазване от китайския производител. А това ограничава способностите на ZTE да се конкурира с други устройства на пазара в САЩ. 
Коментари: 0