BlackBerry пуска нов таблет

Устройството ще се появи в магазините това лято на цена от 2380 долара

BlackBerry пуска нов таблет
3626 ~ 1 мин. четене
Кандаската компания BlackBerry обяви, че ще пусне нов таблет - SecuTablet, който ще акцентира върху сигурността на потребителите. Разработката е съвместна с корейската "Samsung Electronics" и американската IBM, като цели да даде нов тласък на усилията на BlackBerry да навлезе мащабно на пазара на таблети.

Устройството включва технология за криптиране, която вече се използва от германските и канадските власти. Технологията на IBM позволява на потребителя за отделни бизнес и лични приложения. По този начин, компанията възнамерява да увеличи броя на своите клиенти в областта на бизнеса и правителството. Таблетът ще се появи в магазините през това лято на цена от 2380 долара.

Това е вторият опит на канадския производител да влезе в световния пазар на таблети. През 2011 г. BlackBerry пусна PlayBook, опитвайки се да се конкурира с Apple Inc., Samsung и други фирми на потребителския пазар. Въпреки това, PlayBook бе посрещнат от критики заради липсата на основни функции. В резултат на това BlackBerry трябваше да отпише стотици милиони долари заради ниски печалби.
Коментари: 0